1
Forum Settings
       
Reply To Thread

Issues logging on. Follow

#1 Apr 26 2017 at 9:15 PM Rating: Decent
9 posts
So I just reactivated my account and logged on. Messed around with my macros a little, zoned out to Jeuno with no problems. I then try to zone into Escha RuAun but I get stuck on the loading screen. I figured I got disconnected, No problem, right? But I've been trying to log back in now for the last 30 minute with no luck.. I get to the black screen with the downloading data message at the bottom. Eventually I get the error code ffxi-3001" message saying there is no response from the server. I tried logging on with my mule and got on right away. Has anyone else experienced this? Is there an issue on my side or does it have to do with the Escha RuAun zone? Any help is appreciated..
#2 Apr 26 2017 at 9:29 PM Rating: Good
***
3,716 posts
That's... odd.

Best guess would be something wrong with the transfer mechanism the server uses to move you between zones. The only thing I can recommend would be to wait a couple hours or so and try again. If it's still no good, you're going to have to contact SE support and get them to move your character back to a usable position for you.
____________________________
svlyons wrote:
If random outcomes aren't acceptable to you, then don't play with random people.
#3 Apr 27 2017 at 12:43 AM Rating: Good
Guru
Avatar
*****
11,147 posts
This is a problem I've encountered from time to time and I honestly think it's some weird server security system on SE's end reacting to damaged/lost packets and temporarily locking the IP you use out. If you've got some way to manually receive a new one from your ISP, try it. Some also do it if you physically disconnect and power down your modem for 30m or so. Otherwise, it's possible to be stuck in this limbo for over 8 hours.
____________________________
Violence good. **** bad. Yay America.
#4 Apr 27 2017 at 11:58 PM Rating: Decent
9 posts
Thanks for the advice! Unfortunately I'm still stuck. Looks like I'll need to contact SE. :/
#5 Apr 28 2017 at 8:16 AM Rating: Good
Guru
Avatar
*****
11,147 posts
Not sure the GMs will be of help. When this first happened to me, I'd tried contacting one from a mule to see if they could force a homepoint on me or something, but they pretty much refused.

If you feel like you're not getting anywhere and the problem doesn't resolve itself, I could try logging you in and moving you out of the zone to see if that fixes it. Nonetheless, I 100% understand if you don't trust some random internet person to do that, so if you've got a friend where you could try an install on, that'd be an okay Plan B.
____________________________
Violence good. **** bad. Yay America.
#6 Apr 28 2017 at 8:26 AM Rating: Excellent
Darqflame's Peon
ZAM Administrator
Avatar
****
6,035 posts
I'd run a file check, just to be sure. When it happened to me in adoulin, I tried all the above methods to no avail, what fixed it for me was doing a file check, apparently some file was corrupted.
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 116 All times are in CST
Anonymous Guests (116)